קרן הנאמנות הגדולה ביותר שצפויה בה העלאה היא דש אגד חוץ נקוב דולר, המנהלת נכסים בהיקף של יותר ממיליארד שקל. דמי הניהול יעלו בה ב- 0.2% ועד ל- 1.1%. בעקבות העלאת דמי הניהול בקרן זו לבדה צפויה דש איפקס להרוויח 2 מיליון דולר נוספים לשנה. אם לוקחים בחשבון את כלל הקרנות בהם דמי הניהול עולים, סך הכל של שבא קרנות נאמנות, הרווח לדש איפקס יסתכם בכ-6 מיליון דולר שנתיים נוספים.
רווח נוסף או איבוד לקוחות?הרווח הנוסף אותו צפויה דש איפקס להרוויח מותנה בכך כי המשקעים לא יקחו את השקעותיהם ויעברו לקרנות נאמנות אחרות. לפני מספר חודשים העלה בית ההשקעות פסגות את דמי הניהול בקרנות הכספיות בניהולו בשיעור 0.15%. לפני כן הקרנות הכספיות נוהלו ללא דמי ניהול. כתוצאה ממהלך זה, איבדה פסגות רבים מלקוחותיה שעברו עם השקעותיהם לקרנות נאמנות המנוהלות ללא דמי ניהול. בנוסף, דירוגה בקרב יועצי הבנקים ירד.
הרווח הצפוי של דש איפקס מותנה בכך כי ההיסטוריה לא תחזור על עצמה, וגם הפעם עליית דמי הניהול לא תתבטא באיבוד משקיעים. אמנם, קיים שוני פסיכולוגי בין שתי הדוגמאות הללו, כיוון ועליית דמי הניהול בפסגות קרתה בקרן כספית שרבות מהן מנוהלות ללא דמי ניהול כלל, "חינמיות", ואילו קרנות הנאמנות שדש איפקס העלתה את דמי הניהול עבורן אינן כאלו. שוני זה עשוי להקטין את מידת הנטישה עקב העלאת דמי הניהול. מאידך טוענים בדש איפקס כי דמי הניהול, גם לאחר עלייתם, יהיו נמוכים מהממוצע או קרובים אליו במרבית קרנות הנאמנות. דמי הניהול עולים לאחר שבשנת 2010 חל גידול של 28% בהכנסות בית ההשקעות ל-390 מיליון שקל, ואילו הרווח הנקי ירד ב-57%. למרות הירידה, שכרם של הבכירים בדש איפקס עלה ב-45% בשנת 2010 והסתכם ב-45 מיליון שקלים שנתי.
מגמת העלאת דמי הניהול בקרנות הנאמנות תקבע במידה רבה בעקבות התנהגות המשקיעים. לאחר מקרה פסגות, בתי השקעות רבים הודיעו שלא יעלו את דמי הניהול עקב נטישת המשקיעים את פסגות. אם המשקיעים ימשיכו להשקיע בקרנות הנאמנות המעלות את דמי הניהול בהן, בתי השקעות נוספים יצטרפו למגמת העלייה.